Vänd oss inte ryggen!

Åtta månader efter att min debattartikel i Expressen blev dygnets mest lästa artikel på Twitter toppar den åter Expressen debatt tack vare att bl a Maria Robsahm delat den på Facebook. Så, nu när den åter är aktuell vill jag passa på att ge lite fler tankar.

Min åsikt är att debatten infantiliserats till en meningslös nivå där ingen klarar av att lyssna på varandra. Antingen är ALLA invandrare våldtäktsmän eller så finns det ingen skillnad alls i hur män i allmänhet och infödda vs invandrare i synnerhet, ser på sexualitet och jämnliket. Svensk författningssamling är trots allt inte nedärvt i människans gener ovh de värderingar och normer som vår samlade lagstiftning bygger på är inte heller unikt svenska, utan universellt mänskliga.

Ett samhälle behöver att dess invånare är överens om samhällskontraktet, såsom det definieras i svensk lag och alla som bor här behöver veta vad som gäller. Det borde vara extremt okomplicerat och okontroversiellt.

Debatten har kidnappats av personer som skiter i feminism och som använder det för allt annat än jämställda syften. Liksom de försöker kidnappa hbtq-frågan, plötsligt värna om judar, kattungar och fattigpensionärer.

Frågan tillhör inte längre allmänheten utan har blivit ett rasistiskt och främlingsfientligt slagträ. Det gör att alla vi kvinnor som haft förmånen att växa upp i ett av världens mest jämlika länder och som därmed fått lära oss att se ett övertramp och ett övergrepp när det sker, ja, vi blir skogstokiga när det nu påstås att före 1990 var Sverige befriat från mäns våld mot kvinnor. Det är ett hån och ett fruktansvärt svek mot våra flickor och kvinnor och det hjälper inte en enda tjej i vårt land, oavsett hur många generationer sill och potatis hon härstammar från.

Vi hade kunnat ta chansen att göra enorma framsteg i att skapa ett samhälle fritt från sexism (mot både män och kvinnor). Nu känns det som att vi är tillbaka till 1950 eller ännu tidigare. Till ett klansamhälle eller bysamhälle där byns män får behandla sina egna kvinnor hur de vill men nåde den tölp som kommer från andra sidan gärsgårn och försöker lägga an på en av DERAS kvinnor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *